The Pillow

Een interactief kunstwerk van Wim Tellier.The Pillow is – onontkomelijk - een kussen. Maar niet om het even welk kussen. Het is een kolossaal kussen – 4 bij 8 meter - een reusachtige blow-up van een goed in het vel zittende levensgenieter in een gelukzalige staat van ontspanning - dat telkens onverwacht opduikt op publieke plaatsen.

Een aanstekelijk beeld, dat van The Pillow ook een heel uitnodigend kussen maakt. Toeschouwers en voorbijgangers springen zelf op The Pillow en genieten al zittend, liggend, rollend of springend van een moment van onthechting.
De mensen maken op die manier letterlijk deel uit van het kunstwerk en zorgen ervoor dat The Pillow er telkens anders uitziet. Op een muziekfestival wordt The Pillow bevolkt door naar vrijheid en rock 'n roll geurende jongeren, op een galabal door mannen in smoking en vrouwen in cocktailjurkjes.

The Pillow interageert ook met zijn omgeving. Ligt het kolossale witte kussen op een hectisch stadsplein, dan nodigt het uit om te midden van alle drukte even op adem te komen. Ligt datzelfde kussen op een miljonairsbeurs, dan stimuleert het ons om ons al liggend af te vragen of we niet vaker op een immateriële manier van het leven moeten genieten. Zo krijgt The Pillow op elke nieuwe locatie een nieuwe betekenis.
Zie het als volgt: The Pillow wordt geïntegreerd in zijn omgeving en de mensen worden geïntegreerd in The Pillow.

De interactie tussen de mensen en The Pillow wordt van bovenaf gefilmd. Het eindresultaat zijn stills die uit de film worden geplukt. The Pillow wordt telkens op een andere, maar steeds natuurlijke manier ingekaderd door zijn gelegenheidshabitat.

Er is maar één échte constante: The Pillow contrasteert, charmeert en relativeert.
Minder had u van een kolossaal wit kussen ook niet verwacht.